Program Hakkında

İzmir Ekonomi Üniversitesi Tezsiz MBA programının amacı İşletme dışındaki alanlarda lisans eğitimi almış, ancak kariyerini işletmeciliğin herhangi bir alanında kurmak isteyen adaylara, kariyerlerinin başlangıcında temel oluşturacak ve ilerlemelerini sağlayacak “İşletmecilik temelini ve bakış açısını”  kazandırmaktır. Kariyerinin başında, İşletme dışındaki alanlardan mezun, ancak İşletmecilik bilgisine ihtiyaç duyan ve bunu akademik anlamda geliştirmek isteyen genç profesyoneller için uygundur.

Eğitim dili İngilizce’dir. İngilizce hazırlık okulunun belirlediği TOEFL, YDS/e-YDS, YÖKDİL sınavlarından her yıl duyurularla belirtilen puanı alan veya İzmir Ekonomi Üniversitesi İngilizce Yeterlilik Sınavını geçerek hazırlık muafiyeti kazanan adaylar doğrudan derslere başlayabilir.

2017-2018 Akademik Yılı için gereken puanlar: TOEFL-IBT: 84, YDS/KPDS/ÜDS: 70 olarak belirlenmiştir.

Hazırlık eğitimi almak isteyen adaylar, seviyelerine göre İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde 1 veya 2 dönem hazırlık okuyarak programa başlayabilirler.

Dersler İzmir Ekonomi Üniversitesi kadrolu öğretim üyeleri ile sektörden tecrübeli yönetici ve danışmanlar tarafından birlikte yürütülmektedir.

Program Koordinatörü: Yrd. Doç. Dr. Metehan Feridun Sorkun, metehan.sorkun@ieu.edu.tr

Başvuru süreçleri hakkında bilgi için: Fulya Alagöz, fulya.alagoz@ieu.edu.tr